2010-01-21

Fotmodell

Mönster: Opalgarns sockmönster
Material: 100 g Opal Harry Potter kollektion, Lupin
Stickor: 2.5 mm till resår, 2.0 mm på fotdelen, Knit Pro
Kommentar: Nu var det dags att slutföra det sista på julens strumpstickning som skett i slowmotion. Jag har stickat dem båda på en rundsticka i tekniken magic loop. En teknik som jag verkligen har tagot till mig och som är ett stort hjälpmedel vid sockstickning.

Nu är de så varma, färgglada och goa att ta på sig. Det är vardagslyx att ta på sig ett par egenstickade strumpor på morgonen och på kvällen.

Vid fotograferingen fick min pappa vara fotograf när jag agerade fotmodell i det kalla Sverige. Men det är smällar jag får ta när det kom med lite av den vackra snön på fotografiet.

6 kommentarer:

IA Nyckelpiga sa...

TACK! Det värmer och jag blev glad!

Strumpstickan sa...

Vilken fin bild och vackra sockar!

BiZen sa...

Så vackra sockor! Härlig färg och du har fått båda lika i randningen vilket jag aldrig lyckas med hur jag än försöker. Trevlig helg! //BiZen

Maria sa...

Har hört talas om magic loop. Verkar smart att slippa ha flera stickor eftersom de ofta trillar iväg (iallafall för mig)

Kajsa sa...

MAgic loop måste jag lära mig så jag kan komma igång med stockstickning. Du frågade om vad jag har för tröjstickning på gång. Jag har repat upp en tröja som var nästan färdig i en jättefin cyklamen/lila mohair! Jag hade stickat med två trådar och den var för tjock. Och så hade den blivit liggande i år. Så nu ska jag börja om och väljer mellan två modeller. Tror jag kommer att ta ganska tjocka stickor så det går fort:-D Ska visa på bloggen så fort jag har satt igång.

Birgitta sa...

Fina sockar du stickat. Ibland tar det lite tid att få klart det man håller på med.
Önskar dej en skön och mysig helg.
Kramis Birgitta