2009-08-23

Tisdagens sjal

Mönster: Sjal ur boken Sticka med Kaffe Fassett
Stickor: Se i boken
Material: Köpte en sats med Rowangarn från Vincents garner.
Kommentar: Kaffe Fassets mönster med massor av färger och former har alltid gjort mig glad och när jag fick se denna sjal så sa det bara:
- Den skall jag sticka!
Och rolig var den att sticka fastän det var många trådar att fästa!

Grundmönstret är väldigt lätt att sticka och efter att ha stickat denna sjal kom jag på att jag skulle sticka en påskgummesjal av mina garnrester. Jag behöver nog förklara att jag arbetar som förskollärare och tycker det är lika kul som barnen att klä ut mig.Första försöket på påskgummesjalen blev en sådan skön och go krypa in i sjal att jag bestämde mig för att sticka en till. Och dessutom fanns det mycket garn att ta av i lagret.


Nu blev det en påskgummesjal!För två år sedan gick mina tomtemorskläder sönder efter många års användande. Antingen skulle jag sy eller köpa nytt. Jag hittade ett fint förkläde i beigt linne och kom på att istället för att ha en tomterock så skulle jag sticka en sjal. Resultatet blev sjalen som visas ovan.

2 kommentarer:

MADE BY K sa...

Måndagssjalen, tisdagssjalen...gör du en om dagen?.....dom är jättejättefina!! Och jag, jag gnetar på med månadssjalen..eller kanske det blir halvårssjalen... Pust:)

Call design sa...

Ja, tänk om det gick att sticka en sjal om dagen? SKulle på något sätt vara kul att testa någon gång.