2009-04-21

Till min stora lycka så fick jag ett roligt brev med posten igår. Är medlem i den engelska frivolitetsföreningen The ring of Tatters och det var deras tidning som kom hem till mig. När jag väl lagt mig tillrätta i sängen så njöt jag av att titta på alla fina bilder och att öva min engelska bland de många artiklarna. Riktigt må bra godis för kropp och själ!

Är även medlem i den svenska frivolitetsföreningen Frivolitetsknuten och i den danska Orkisföreningen

Min mormor var en mästare på just frivoliteter men tyvärr hann hon inte visa mig hur det gick till innan hon gick bort.
Till min stora glädje så fanns det en kurs 1997 som jag då hoppade på och sedan dess är jag fast. Allätare som jag är inom handarbete så är det så kul att lära sig nya tekniker och sedan att kunna kombinera dem.

4 kommentarer:

teresa sa...

Vad kul att du "kan" frivoliteter! Jag köpte en bok om frivoliteter på loppis förra vintern o sen köpte jag en så´n där "mojäng" på textilmuseet i Borås. Men jag har inte kommit till skott ännu... (Är också fascinerad av olika hantverk o höll på att köpa en knyppeldyna för 150 kr på loppisen förra helgen.)
Tidningen ser fin ut o nu måste jag googla på den där föreningen.
Kan du inte visa ngt du gjort? Vad använder du spetsarna till?

Call design sa...

Tack snälla du! Frivoliteter är jätte kul, precis om mycket annat, men lätt är det att ta med sig i väskan. Och många roliga saker finns det att göra. Och knyppling är något jag själv aldrig provat på men drömmer också om att göra. finns många fina mönster där med.
Lovar att visa lite i bloggen vad jag har gjort och gör med mina skyttlar och mina trådar senera i veckan. Håll ut, det kommer!

Nystanet sa...

Oj vad spännande det låter. Något jag aldrig hört talas om tidigare. Jag hade med gärna sett något av dina verk.
Sjalen din ser jättefin ut.
/Linda

Rönnbergska skapelser - tennarmband o sånt sa...

Hej! Vilken kalasbra blogg! Är själv sticktokig, men nu är det mest tennarmband för hela slanten. Jag kommer att följa din blog, thats 4 sure!
Hälsningar Ann-Helen