2011-01-03

Semla

Idag kunde jag inte gå förbi semlorna som börjat säljas i favoritbageriet. De ropade:
-Köp mig!
Jag delar en bit med Er men resten äter jag själv.
-Wow vad gott det är!

Årets första inlägg handlar om semlor, något jag tycker är gott men som kan se och smaka olika beroende på var någonstans den är bakad.

En del semlor...
...har pärlsocker och mandel på locket, andra florsocker.
...har lock som är urgröpta ur bullen och andra som är delade i två halvor.
...har den goda grädden spritsad medan andra använder spraygrädde..
...har mandelmassa som är gjord på mandel och andra inte.
...har bullen smak av kardemumma.

Hur vill du ha din semla?
Bakar du själv och vilket är ditt recept?
Om du köper, var finns bageriet?

10 kommentarer:

Ulla-Bella sa...

Fastlavensbolle heter det her:) Den skal være hjemmelaget med kardemomme, krem pisket selv, og melisdryss på toppen:)

hemma hos lilla mej sa...

Min favvo som jag inte kan äta så ofta finns i Göteborg på Ahlstöms konditori.Men det underbara namnet Winersemla.Bara så god.Tur att jag inte bor kvar.Utan nu får jag frossa av Tullisar är min klara favvo.För frossa måste vi ju alla.Hihihi.Ha en skön kväll.Varm kram Rita ♥

Tant Grön sa...

Jag äter inte så många semlor men de jag äter har jag oftast gjort själv med egen mandelmassa. Helst ska de serveras i en tallrik med ljummen mjölk så smakerna blir extra tydliga!

God fortsättning!

Rosenvante sa...

Åh så gott det såg ut.
Vanliga vetesemlor med florsocker på toppen gillar jag mest. Fast jag trycker in alla sorter om jag bara får. :)

Helena S sa...

Jag har också startat det nya året med en semla! Jag tycker att det tar för lång tid att baka egna, och så brukar de bli ganska kompakta, så jag köper dem på Ekelunds Konditori i Kalmar. Garanterat stans största och godaste semla! :-)

Beas barnslikheter sa...

Oj, jag var tvungen att scrolla upp och se om jag hittat snett bland inläggen, typ kommit in i mars-aprils inlägg och inte januaris...hihi.

Jag äter inte så många semlor alls, inte riktigt min grej, men om det är så att jag äter så gör jag eget bröd och lägger i frysen och fixar med egen fyllning som jag lägger i allteftersom. Eller om jag någongång köper så blir det med grön mandelmassa inuti. :-)

TokTova sa...

Redan??? Huj huj man har ju knappt hunnit hämta sig från julmaten ännu... Semlor är underbart tycker jag!
:-)

Assishantverk sa...

Åååå, så gott!! Har ännu inte sett om de kommit i mitt bageri, men jag längtar.
Assi

Mia stickar sa...

Jag brukar köpa en tvåpack på ICA till mannen och han äter glupskt upp dom och jag slipper smaka! :)

Mira sa...

God fortsättning på ett nytt kul år! Kram/Mira