2010-08-14

En tröja till en tvååring

Mönster: Vikangarn

Material: Vikangarns färgade ull

Stickor: 4 mm Knit Pro Nova

Kommentar: Mönstret är en praktisk modell för ett aktivt barn eftersom modellen är lätt och ledig. De aviga maskorna får framträda och visa hur dekorativa de kan vara. Jag inser också att jag själv skulle vilja ha en liknande modell och funderar på om det skulle funka i en uppifrån och ned kofta. Vad tror Ni?

Jag valde att sticka fram och bakstycke tillsammans för att underlätta monteringen och delade dem när jag kom upp till armhålan. Axlarna stickades ihop och sedan skulle maskor fångas upp för att sticka armarna från axeln och nedåt. En tröja till goaste systersonen (tröjan är en hemlis då det är en present på två års dagen om några månader).

Nu är det lördag och jag njuter av att det är helg efter första arbetsveckan (som jag överlevde).

Jag vill tacka för alla gulliga kommentarer om mitt första mönsterförsök i mitt förra inlägg. Jag blir så glad av att NI finns och finner intresse av att läsa min blogg!
TACK!

5 kommentarer:

Rosenvante sa...

Men så fint det blev att göra mönstret så. Hoppas du tar ett kort sedan när han har den på också.

MADE BY K sa...

Tror det skulle passa perfekt till en kofta :)
Väntar med spänning!!
/Annica

designofluna sa...

Tänkte passa på att meddela att jag just nu har en tävling på min blogg där du kan vinna en valfri Lunafigur. Kolla in om du har lust!
Kram Malin

Nystanet Woolly I sa...

Åh vad fin den kommer att bli. Jag gillar färgen.

Jag köpte garn och mönster tll en pippitröja till min brorson i 1 års present. Tanken var att jag skulle sticka till två år.
Nu ser det ut som att lillebror förhoppningsvis kommer att hinna få den innan hans tvåårsdag.
Det är sånt som händer.

Rönnbergska skapelser - tennarmband o sånt sa...

Otroligt fin tröja, för att inte tala om vantarna nedan. Underbara saker gör du! En fröjd att kolla in bloggen. Kika gärna in hos mig får du se vad vi gjort i Piteå - en stickgraffitiutställning. TV var där och filmade :-)

Kram Ann-Helen