2010-08-29

En garnpåses liv

Idag fyller Karmagarn 2 år och med anledning av det var garnaffären öppen!

Dit styrdes bilen med mamma och mig för ett besök och som vanligt faller jag pladask för många av dem. Tant Kofta visade många av sina underbara koftor!

Något som fick mitt hjärta att banka snabbare var underbara mönstersatser från Christel Seyfarth från Danmark. Jag säger bara:
-Ojojojoj vilken färgkick!

I slutändan blev det tre nystan ull i en påse.

Efter garnaffärs besöket behövdes en promenad vid havet.

Många steg senare möts vi av en helt enorm buske med slånbär. De måste ju plockas men inte har vi en påse med oss. Det är då vi kommer på det, garnpåsen finns i bilen som en räddare.

En promenad tillbaka till bilen och sedan var det bara att börja plocka. Det blev 3.7 kg slånbär som nu ligger i min frys. Bären måste frysas först på busken eller i frysen innan den helt sagolika saften kan kokas senare i höst!

4 kommentarer:

Assi sa...

Vad trevligt att få åka på kalas!
Jag har aldrig plockat slånbär. (Tror inte att det finn här omkring)
Assi

Mia stickar sa...

Slånbär finns inte här, hur smakar det?

Maria sa...

Jag har aldrig smakat något med slånbär. De växer nog inte här...

Call design sa...

Hej hopp!
Jag tror att slånbär växer på västkusten nära de salta vindarna. En buske som växer sakta och som har två- tre centimeters taggar. Plockandet resulterar i rivna händer.

Hittade denna länk om fakta om slånbär

http://sv.wikipedia.org/wiki/Sl%C3%A5n

Att äta dem i rått tillstånd är så vattnigt och faktiskt äckligt. Men när saften kokas så är den så mjuk, söt och fyllig i smaken. Svårt att förklara det där med smaker, men god är den!
Många må gott hälsningar