Smörgåstårta
cirka 12 portioner
Jag valde att göra en avlång tårta och använde mig av två landgångsförpackningar
Jag valde att göra en avlång tårta och använde mig av två landgångsförpackningar
Fyllning
3 avokador
3 msk pressad citron
600 g krämig färskost
3 dl kesella
2 salladslökar
salt
peppar
- Dela, kärna ur och mosa avokadon och blanda med citronsaften.
- Mixa färskost och kesella.
- Hacka salladslöken fint
- Blanda försiktigt allt tillsammans och smaka av med salt och peppar.
- Bred fyllningen på två lager.
300 g krämig färskost
2 dl kesella
- Mixa färskost och kesella
- Bred krämen på smörgåstårtans kanter.
- Täck smörgåstårtan med plastfolie.Jag använde grillpinnar som hjälp så att plastfolien inte kom i kontakt med krämen. Ställ kallt över natten.
- Jag valde att dekorera min tårta med färska räkor, brieost, färdigskivad ost (gärna en som är lätt att rulla ihop), ägg, vindruvor och små salladsblad på sidan. Ett tips är att göra en bildsök på internet för att få tips och idéer på olika dekorationer.
3 kommentarer:
låter gott
har du testat varm smörgåstårta?
googla på de o testa supergott!!!
vi gör en annan smörgåsttårta botten är med leverpasjter o bostomgurka, mellan är det ärtor morätter tärningar på burk blandat med syrliga äpplen so man skivar i tärnor + majonäs
överst brer vi på mjukost o dekorerar med kötbullar, skinka o ost rullar, vindruvor, ägg + kaviar, räkor....
jättegott!
Varm smörgåstårta är ju också så gott!
Tackar för tipset om din smörgåstårta.
Som sagt var inte denna smörgåstårta min sista jag gör. Var ju kul att göra så din variant skall jag prova på!
Många må gott hälsningar
Smörgåstårta är ju något av det godaste som finns! Jag gillar att du hade avokado i. Den låter jättegod.
Jag kommer nog att försöka mig på att göra en glutenfri variant.
Skicka en kommentar