2009-12-03

Sockar från Drops

Mönster: Härliga DROPS sockar till jul
Material: 200 g Drops Fabel vinröd mix, 50 g Drops Eskimo
Stickor: 4 mm
Kommentar: I år har Drops en julkalender och likaså hade de en förra året. Då fick jag syn på sockmönstret och köpte garn i januari 2009 hos Karmagarn.
Sockarna passar så bra att använda när jag klär ut mig till tomtemor på lucia då jag arbetar som förskollärare.

Under novembermånad deltog jag i Beas novemberutmaning "Använd det du har" och letade i mitt handarbetslager. Där fann jag både mönster och garn.

Det börjar närma sig lucia och påbörjade stickningen i förra veckan. Det gav ett snabbt resultat i och med att jag stickade med dubbla trådar. Resultatet blev ett par sockar som är sköna och värmande att ha på kalla fötter.

Översta kanten är virkad med stor hjälp av mamma Call design, då jag ännu inte lärt mig den vackra konsten att virka. Vilket jag väldigt gärna vill lära mig. Tack mamma för hjälpen!

Novemberutmaningen ger mersmak, då lagret är "för litet", alltså utrymmet för allt jag har är för litet. Jag menar inte att jag har för mycket saker. Det skulle väl aldrig kunna vara så?

Jag fortsätter i samma anda under decembermånad då det finns flera projekt att slutföra och nya att påbörja.

10 kommentarer:

Kajsa sa...

Sockorna ser otroligt sköna ut för en som alltid fryser om fötterna. Jag har aldirg stickat sockar och drar mig lite. Var det där mönstret svårt? Känner f.ö. till problemet med för litet utrymme för pysseltillbehör. Just nu är min garderob katastroflager...

Strumpstickan sa...

Så fina de blev!

BiZen sa...

Underbara sockor att gå omkring och mysa i! Fint garn och skönt med långa skaft. Önskar dig en härlig andra advent! //BiZen

miaring sa...

Dina sockar blev ju ett par utsökta julsockar. Fiiiint med den virkade kanten. Jag var också med i tager-vad-man-haver-utmaningen och enligt min mening är den det bästa tanken och ideén 2009.

Tant Kofta - Lotta Blom sa...

Hej!
Lycka till med att vara tomtemor, det tror jag barna tycker är roligt.
Många hej fr. Koftan

AkH sa...

Godmorgon, jag blir så glad när jag kommer till bloggar med mycket om skapande- älskar själv att arbeta med mina händer. Att skapa allt möjligt är det bästa jag vet! Ha en skön helg!
Anna-Karin
hemochting

Li.W sa...

Hej!
Sockarna blev jätte fina!
Själv kan jag inte sticka, överlåter det till min mamma.... Önskar att jag kunde, men just vid stickningen tar tålamodet slut.
Ha en mysig helg!
Kram Linda

Anonym sa...

Snyggt och mysigt! Fabel = min absoluta favorit. Delar sig inte och är lätt och roligt att sticka i. Håller i evighet. Tål hur många tvättar som helst utan att blekna. Värmer bra trots sin tunnhet.

Anonym sa...

Sockorna ser jättefina ut! Jag har ett par påbörjade i samma garn (fast annan färgställning), också ett Dropsmönster (fast ett annat).
Och jag tror inte alls att du har för mycket saker, det har inte jag heller *visslar oskyldigt*

Strumpetossa sa...

Superfina, väldigt härliga färger! God jul!